۶ بهمن ۱۳۸۸، ۱۵:۲۸

زارع عنوان کرد:

حوزه‌های علمیه به بررسی مسائل اعتقادی سلول‌های بنیادی بپردازند

حوزه‌های علمیه به بررسی مسائل اعتقادی سلول‌های بنیادی بپردازند

قم - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن استعدادهای برتر ایران خواستار توجه بیش از پیش حوزه‌های علمیه به موضوعات و مسائل اعتقادی و فقهی علم سلول‌های بنیادی و نانوتکنولوژی شد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، دکتر صفدر زارع ظهر سه شنبه در جمع مدیران و کارکنان معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، در نشست آشنایی با مفاهیم و مبانی نانوتکنولوژی و سلول‌های بنیادی در سخنانی با بیان اینکه نانوتکنولوژی و علم سلول‌های بنیادی به سرعت در حال گسترش است و کشورهای پیشرفته سرمایه‌گذاری تحقیقاتی کلانی در مورد آن انجام داده‌اند، اظهار داشت: اگر حوزه‌های علمیه به شناسایی و پاسخگویی در مورد مسائل اعتقادی نانوتکنولوژی و سلول‌های بنیادی نپردازند، به زودی سیلی از شبهات و پرسش‌های بی‌پاسخ در میان مردم شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه فناوری نانو از حدود 10 سال قبل در ایران شکل گرفته است، تصریح کرد: نگاه فقه به این موضوع بسیار محل اندیشه است.

رئیس انجمن استعدادهای برتر ایران با بیان اینکه رشد ایران در زمینه فناوری‌های نوین بسیار مناسب بوده است، اظهار داشت: در این زمینه فعالیت‌های مناسبی صورت گرفته است و امروز ایران در جمع 20 کشور اول جهان در این عرصه است.

وی با اشاره به توسعه چشمگیر فناوری‌های نوین خاطرنشان کرد: پیشرفت تکنولوژی در کشور اسلامی ایران نیز مستلزم فراگیری این علوم و به کار بستن آنها در صنایع مختلف است.

رئیس انجمن استعدادهای برتر ایران با بیان اینکه نانوفناوری موجب تحول در تولید کالاها و ابزار می‌شود، ادامه داد: این کار موجب ذخیره انرژی‌های فصیلی و ... و انقلابی در علم مواد و صنایع می‌شود.

وی نانوتکنولوژی را مسیری برای اثبات هویت ملی دانست و اضافه کرد: اگر قرار باشد تنها در دانشگاه‌ها به این موضوع پرداخته شود، در سایر حوزه‌ها سئوالات بی‌پاسخ بسیاری در مورد آن به وجود می‌آید.

زارع خاطرنشان کرد: اگر دنیا محصولات جدید را با تکنولوژی نانو تولید کند، صنعت امروز بی‌فایده، ناکارآمد و بی‌اثر خواهد شد.

وی با اشاره به برخی کاربردهای فناوری نانو در تولید رایانه‌ها، مواد، نساجی، وسایل منزل، پزشکی، انرژی و محیط زیست، حمل و نقل و امنیت ملی و صنایع فضایی، ادامه داد: اگر کشوری نتواند سهمی از دنیای نانو داشته باشد، در آینده دیگر نیازی به جنگ برای تصرف و تسلط بر آن نخواهد بود.

رئیس انجمن استعدادهای برتر ایران تصریح کرد: امروز هزار و 540 شرکت تحقیقاتی و تجاری در سراسر جهان و 590 دانشگاه در ژاپن، اروپا و آمریکا در این زمینه تحقیق می‌کنند.

وی با بیان اینکه در کشور ما نیز فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه فناوری نانو انجام پذیرفته است، اظهار داشت: با استفاده از فناوری نانو می‌توان لاستیک‌هایی تولید کرد که 30 سال عمر کند و عمر انسان‌ها را به چندصد سال رساند.

زارع گفت: نانوروبات‌ها در آینده تحول بزرگی در تشخیص و درمان بیماری‌ها خواهند داشت.

وی افزود: دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند در پایان هزاره سوم انسان‌ها در بدن خود انواع لوازم مصنوعی و دیجیتالی داشته باشند.

رئیس انجمن استعدادهای برتر ایران با بیان اینکه توسعه فناوری نانو شکل‌دهنده برخی بیم‌ها نیز هست، گفت: باید از این فناوری مطلع و از قابلیتهای مثبت آن بهره‌مند شویم.

وی در قسمت دیگری از سخنان خود در ارتباط با علم سلول‌های بنیادی گفت: سلول‌های بنیادی در زمینه تولید عضو و درمان بیماری‌ها تاثیر بسزایی دارند.

چینی‌ها در حال سرمایه‌گذاری برای تولید انبوه اعضای بدن هستند

زارع با بیان اینکه پژوهشکده رویان اقدام به راه‌اندازی بانک سلول‌های بنیادی کرده است، گفت: با انجام این کار سلول‌های بند ناف اطفال هنگام تولید ذخیره می‌شود و در آینده در زمان نیاز اعضای بدن او تولید و کشت می‌شوند.

وی یادآور شد: امروز چینی‌ها با اتکا به سلول‌های بنیادین در اندیشه تولید عضو افتاده‌اند تا در آینده بتوانند از آن درآمد کسب کنند.

وی یکی از مسائل مهم در علم سلول‌های بنیادی را تولید جنین‌های آزمایشگاهی دانست و گفت: در سراسر جهان تاکنون دو کشور اقدام به تولید انسان شبیه‌سازی شده کرده‌اند که یکی از آنها کره ای بوده است، یکی از این انسان‌ها دو روز پس از تولد از دنیا رفته است و دیگری چند ساعت پس از تولد.

رئیس انجمن استعدادهای برتر ایران با بیان اینکه شبیه‌سازی در حیوانات با هدف استفاده از گوشت و ... آنها انجام می‌پذیرد، افزود: بیم آن می‌رود که شبیه‌سازی انسان‌ها منجر به ایجاد ابرانسان‌هایی شود که در زمینه‌های مختلف دارای استعدادهای خارق‌العاده باشند به نحوی که اندیشمندان امروز در برابر آنها کودن هستند.

وی با اشاره به فواید پیشرفت در زمینه سلول‌های بنیادی گفت: این علم در جنبه‌های درمانی، خدمت به بشریت و پویا کردن افراد بیمار فواید بسیاری دارد.

زارع پیشرفت ایران در زمینه سلول‌های بنیادی را چشمگیر خواند و افزود: امروز بهترین عملیات ترمیم نخاع در کشور ایران انجام می‌شود و حتی کیفیت این کار در ایران از عمل در آمریکا هم بالاتر است.

وی با اشاره به چشم‌انداز علم سلول‌های بنیادی در جهان از امکان تعیین و تغییر جنسیت جنین، ایجاد گونه‌های جدید جانوری، افزایش ظرفیت مغزی انسان و گسترش توانایی‌هایی مانند حافظه در حیوانات به عنوان برخی مسائلی که در آینده رخ خواهند داد، یاد کرد.

رئیس انجمن استعدادهای برتر ایران از آمادگی انجمن استعدادهای برتر ایران برای برگزاری نشست‌های مشابه در حوزه‌های علمیه برای آگاهی‌بخشی در زمینه فناوری نانو و سلول‌های بنیادی خبر داد.

در این نشست محمود خالقی معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران نیز ضمن اظهار خرسندی از برگزاری این نشست به منظور موضوع ‌شناسی فناوری‌های نوین اظهار امیدواری کرد: از ظرفیت حوزه‌های علمیه به منظور بازشناسی مسائل فقهی این علوم استفاده شود تا از ایجاد یکباره انبوه سئوالات فقهی بی‌پاسخ در سطح جامعه جلوگیری شود.

کد خبر 1024367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha